2012 Girişimcilik Yılı

/
Haberler
/
2012 Girişimcilik Yılı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) İnternational Başkanı Ferda Kertmelioğlu, 2012'nin Türkiye'de ''Girişimcilik Yılı'' olarak ilan edilmesi önerisinde bulundu.

TÜGİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, G20 Genç Girişimciler Zirvesi'nin TÜGİAD'ın İcra Kurulu üyesi olduğu G20 Genç Girişimciler İttifakı tarafından 31 Ekim-3 Kasım arasında Fransa'nın Nice kentinde gerçekleştiği belirtildi.
Zirvede, G20 Liderlerine ''Sürdürülebilir büyüme, İstihdam ve İnovasyon için tek ve kesin çözüm Girişimcilik'' mesajının verildiği kaydedildi. G20 Liderleri'ne sunulmak üzere hazırlanan ve G20 Genç Girişimciler İttifakı Üyeleri tarafından imzalanan ''Genç Girişimciler Deklarasyonu''nda da liderlere şu mesajların verildiği vurgulandı.

''G20 Liderleri, Girişimciliğin sosyo-ekonomik değerini ve yeni iş sahaları yaratma konusundaki yadsınamaz rolünü kavramalı, yeni nesil girişimcilerin önünü açmalı. G20 Hükümetleri, Girişimcilik ve İnovasyon konusunda 'Ulusal Girişimcilik ve İnovasyon Stratejisi' geliştirmeli, yeni girişimciler için yaşam alanları yaratmalı. Yine hükümetler, yeni başlangıçlar ve yeni girişimler için finansmana erişim olanaklarını geliştirmeli ve yeni sermaye kaynaklarını destekleyici çözümlere yönelmeli. Bunun dışında genç işsizliği önleyici çözümlere yönlenilmeli ve sürdürülebilirlik ve rekabetçilik G20 Hükümetleri'nin ana hedefi olmalı.''

TÜGİAD İnternational Başkanı Kertmelioğlu'nun zirvenin kapanışındaki konuşmasında, ''Çoğunluğun Gücü'' başlıklı araştırma raporuna değindiğinin belirtildiği açıklamada, Kertmelioğlu'nun şu ifadelerine yer verildi:
''Girişimcilerin rehberlik veya desteklerden çok, girişimcilerin beklentilerine cevap veren, diğer bir değişle girişimci ruha sahip devlet politikalarına ihtiyaç duyulduğu gerçeğidir. Biz de, G20 Genç Girişimciler İttifakı'nda Strateji ve Planlama'dan sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak, aynı görüşü paylaşıyoruz. İşte bu noktada 2012'nin Türkiye'de 'Girişimcilik Yılı' olarak ilan edilmesini öneriyoruz.''

Bu site Entranet ERP Yazılımı ile hazırlanmıştır.